Zondag, 24 januari 2021

Dringend advies praktijk te sluiten

16 maart 2020 11:31 Gister zijn door de overheid de nieuwste maatregelen meegedeeld in de strijd tegen het Corona virus.

Praktijk sluiten
Één van deze maatregelen is het aanhouden van een minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar. Omdat wij binnen de NVST allemaal therapeuten hebben met disciplines waarbij er aangeraakt wordt, is het niet meer dan logisch dat wij dringend adviseren de praktijk te sluiten tot in ieder geval 6 april.

Van de site van RIVM:
"- Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
- Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april."

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

Financiën
De gezondheid van iedereen staat op de eerste plaats maar al deze maatregelen hebben uiteraard ook financiële gevolgen. Hierover kan je op de site van de rijksoverheid informatie vinden. Daar staan ook verwijzingen naar andere organisaties voor meer informatie.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

Omdat voor iedere therapeut de situatie weer anders is, kunnen wij geen advies geven over eventuele compensatiemogelijkheden. Daarvoor kunnen de financiële specialisten geraadpleegd worden.

Kortom
Iedere therapeut is verantwoordelijk voor het eigen handelen in deze situatie. Maar als beroepsvereniging willen we er op aandringen de praktijk te sluiten tot en met 6 april.

De situatie is steeds in beweging daarom is de datum van 6 april geen vast staand feit maar een minimale indicatie. De RIVM is hierin leidend.

Pas goed op jezelf en op je medemens!