Woensdag, 03 maart 2021

MBK-Lage rugpijn- een holistische benadering - Con Amore

Datum: 14 juni 2021
Tijd: 09:00
Plaats: Utrecht
Locatie: Synderella Savannahweg 17 3542AW Utrecht
Omschrijving: Op maandag 14 juni 2021 wordt er een MBK-nascholing Lage rugpijn - een holistische benadering door Con Amore georganiseerd.

De MBK-nascholing start om 09.00 uur en wordt afgesloten om 17:30 uur.
Er is koffie/thee aanwezig. Voor de lunch moet zelf gezorgd worden.
Totale studiebelasting 24,5 uur.
Kosten € 125,00

Locatiegegevens:
Synderella
Savannahweg 17
3542AW Utrecht


De NVST regelt de aanmelding en de factuur
Con Amore verzorgt de scholing en het certificaat.


Lage rugpijn – een holistische benadering

Nascholing over de wetenschappelijke en holistische benadering van lage rugpijn.
Een praktijkgerichte nascholing, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten.

Lage rugpijn is de belangrijkste oorzaak van pijn gerelateerde beperkingen en klachten in de Westerse wereld. In Nederland gaan 1,6 miljoen mensen per jaar naar de huisarts met lage rugpijn.

Is lage rugpijn in de laatste 100 jaar door de reguliere medische wereld inadequaat behandeld? Tot deze conclusie lijkt men de laatste jaren te komen, vanuit de wetenschap zijn er nieuwe overeenstemmingen over de oorzaak en aanpak van lage rugpijn. Er is in het verleden een te grote nadruk geweest op anatomische structuren en te weinig op psychosociale factoren en gedrag. Een deel van het rugpijn probleem wordt nu zelfs gezien als iatrogeen, ofwel: veroorzaakt door overmatig diagnosticeren en behandelen.

Inhoud lesdag
Inmiddels is er een verschuiving van de anatomisch en chirurgisch benadering naar een gedragsmatige en psychosociale benadering van rugpijn. Complementaire behandelingen haken hier perfect op aan en worden steeds meer gezien als een onderdeel van een goede behandeling. Rugpijn heeft een multifactoriële oorzaak en heeft dan ook een holistische benadering nodig.

Op deze dag word je op de hoogte gebracht van de laatste stand van de wetenschap ten opzichte van lage rugpijn
  • Het geeft een overzicht van de relatie tussen de oorzaken van lage rugpijn en het belang van een holistische aanpak
  • Het gaat in op de belangrijke rol van zelf-management bij lage rugpijn
  • Het leert je om de taal te spreken van de medische wetenschap
  • Interactief onderzoeken we hoe je huidige therapeutische aanpak aanhaakt op deze wetenschappelijk kennis
We willen je erop attent maken dat het overgrote deel van de wetenschappelijke bronnen van de huiswerkvragen in het Engels zijn. Hiervan zijn geen Nederlandse vertalingen beschikbaar. De nascholing wordt verder in het Nederlands gegeven.

Biografie
Peter Vermeiren is 20 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut, manueel therapeut. Sinds 2007 is hij ondernemer en adviseur in digital health. Gedragsverandering en een holistische benadering van (chronische) pijnklachten zijn daarbij de centrale thema's. Hij is daarnaast meditatie- en ademtrainer. Hij is sinds 2015 betrokken bij het wetenschappelijke project Selfback.eu. Dit project is een consortium van 5 universiteiten en 2 bedrijven om een app te ontwikkelen gericht op gedragsverandering bij lage rugpijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.
Uren: n.v.t.

Aanmelden